pokemon GO

Statul care interzice pokemonii: Jefuitorii se folosesc de aplicaţie pentru a-şi atrage victimele în locuri izolate

Adelina Scripcari

La doar două zile de la apariţie, aplicaţia este deja instalată pe 5.16% din toate echipamentele Android din Statele Unite. Pokemon GO face legătura dintre lumea reală şi lumea virtuală. În toată lumea, numeroase construcţii sau locuri publice au fost marcate drept câmpuri în care pot fi găsiţi pokemonii, iar apoi antrenaţi şi plasaţi în luptă cu cei ai altor utilizatori. 

Arabia Saudită a emis un ordin de interdicţie pentru jocul Pokemon Go. Aceştia au spus că jocul conţine simboluri deviante din punct de vedere religios, susţine teoria evoluţiei şi se aseamănă cu jocurile de noroc. Chiar dacă jocul încă nu a fost lansat oficial în statul din Orient, mai mulţi utilizatori de smartphone au reuşit să îl descarce ilegal.

Odată cu populariatea acestui joc, au apărut şi primele moduri în care hoţii profită de utilizatori. Poliţia din SUA a raportat şi că jefuitorii se folosesc de aplicaţie pentru a-şi atrage victimele în locuri izolate, potrivit CNN. „Folosing opţiunea de geolocare a jocului, infractorii au putut determina locul aproximativ al victimelor şi dacă erau însoţite sau nu”, au declarat oficialii. Jocul are o opţiune numită „Ademenire”, care poate fi folosită de utilizatori pentru a atrage pokemoni în mai puţin de 30 de minute, dar hoţii folosesc această opţiune pentru a şti exact unde se află viitoarele victime.