Drapel Parcova

Steagurile tricolore din PMAN, ca drapelele din 1918, de la Alba Iulia

Corina Bezer

Partidele politice de pe ambele maluri ale Prutului sunt invitate să participe la evenimentul menit să marcheze Centenarul Unirii Basarabiei cu România și să recunoască, astfel, că această sărbătoarea este mai presus de orice interes politic vremelnic. În schimb, organizatorii permit fiecărui președinte de formațiune politicî să țină o scurtă alocuțiune și să desfășoare propriile însemne.

Prezent la conferința de presă are a avut loc marți, Marcel Snegur, primul primar care a declarat unirea cu România în Consiliul local, a făcut un apel către toate primăriiile: „Pe data de 25 martie, să îndemne consilierii locali, sătenii din localități să iasă masiv la Marea Adunare Centenară pentru a fi mulți, pentru a fi o putere. Avem nevoie ca în localitățile noastre să aducem bunăstare, prosperitate, să rămânem la noi acasă, să readucem tineretul care pleacă masiv peste hotare, iar acest lucru îl putem face numai împreună”.

Caravana de înmânare a steagurilor localităților va avea loc zi de zi, până la Marea Adunare Centenară, în prezența autorităților locale.

Drapel Alba Iulia

Mitingul va începe la ora 12:00 și va aduna zeci de mii de manifestanți din toată Republica Moldova. Circa 1000 de participanți sunt așteptați din partea delegațiilor primăriilor înfrățite și a organizațiilor civice