Institutul Oncologic din Chisinau

Strigăt de ajutor la Spitalul Oncologic din Chișinău! ODIP se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer

Corina Bezer

În prezent, micuții din cadrul Spitalului Oncologic sunt tratați printr-o metodă veche și sovietică. Copiilor li se administrează medicamente doar prin perfuzii, ceea ce reduce considerabil din efectul tratamentului citostatic. 

„Secţia oncologie pediatrică se confruntă cu o criză acută de aparatură medicală. Pacienţii au nevoie urgentă de dispozitive pentru administrarea tratamentului citostatic intravenos. Efectul tratamentului scade dacă nu este administrat corespunzător, rolul aparatului de tip infuzomat devine unul esenţial. În acest sens, conducerea face apel la solidaritatea şi bunăvoinţa oamenilor dornici să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare a copiilor bolnavi de cancer. Acest aparat se găseşte în toate spitalele de oncologie, mai puţin la Chişinău”, se arată în apelul lansat de Asociația Unionistă Tighina din România. 

Astfel, în cadrul unei acțiuni de caritate, urmează a fi procurate 10 aparate, numite infuzomate. La acest apel se alătură și asociația unionistă din Chișinău – „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), care vizitează deja an de an copiii din Institutul Oncologic, aducându-le donații.

„Am lansat un apel către toată lumea de bună credință să doneze pentru ca să cumpărăm un aparat infuziomat modern. Am colectat deja 500 euro pentru a contribui la achiziția unui aparat. Îndemnăm toată lumea să se alăture!
Puteți dona pe www.odip.md/doneaza cu precizarea – donație spital oncologic. Asemenea aparat costa 1280 euro”
, a declarat pentru Liber TV președintele ODIP, Vlad Bilețchi. 

Anul trecut 361 de copiii au fost internaţi în secţie, dintre care 191 de copii au fost diagnosticaţi cu cancer, precizează TVR Moldova.