SUA va oferi un grant Republicii Moldova pentru dezvoltarea agriculturii

SUA va oferi un grant Republicii Moldova pentru dezvoltarea agriculturii

Corina Bezer

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un șir de modificări și completări legislative în domeniul agriculturii, sănătății și reglementarea activității de întreprinzător.

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea unui nou Acord de finanțare cu Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă pentru realizarea Proiectului de Reziliență Rurală. Bugetul total al acestui proiect este de aproximativ 24 de milioane de dolari.

Tot astăzi, proiectul de lege care prevedea acordarea indemnizației de maternitate a fost modificat.

Astfel, dacă până acum soția neîncadrată în muncă se afla în întreținerea soțului asigurat, nu beneficia de indemnizații, acum acesteia i se va oferi un astfel de suport financiar.

În același timp Guvernul a decis ca singura autoritate în domeniul sănătății să fie Agenția Națională pentru Sănătatea Publică. Instituția va fi responsabilă de supravegherea mai multor domenii, inclusiv a sănătății publice, siguranței ocupaționale și a calității medicamentelor.

Executivul a aprobat și o serie de modificări legislative privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător. Conform documentului, numărul de acte permisive este redus cu circa 150. Măsura are un impact direct pentru mediul de afaceri și asigură scăderea poverii existente asupra comunității de business.