dd

Târgul Internațional de Caritate revine la Chișinău! Ce surprize pregătesc organizatorii

Corina Bezer

Organizatorii spun că „International Charity Bazaar” este o tradiție minunată care împletește pentru o zi comunitățile naționale și internaționale, pentru a reda magia festivă a sărbătorilor de iarnă din întreaga lume. Acesta este un eveniment caritabil și toate donațiile acumulate în această zi, vor fi distribuite sub formă de granturi ONG-lor ce implementează proiecte în beneficiul copiilor și femeilor din grupuri social vulnerabile. Ambasadele si organizațiile internaționale acreditate în Moldova, organizațiile de caritate, producătorii locali si meșteri populari participă în fiecare an la acest frumos și mult așteptat eveniment, transformându-l într-o "zi în jurul lumii", fără a părăsi Chișinăul.

„La târg veți găsi produse alimentare, băuturi, numeroase și inedite cadouri de sărbători, bucate internaționale și veți avea șansa să câștigați premii fantastice la tombola unică, procurând bilete de 10 si de 50 lei”, spun organizatorii. 

Peste 6.000 de persoane vizitează evenimentul în fiecare an și, datorită sponsorilor generoși și vizitatorilor mărinimoși, se colectează in medie 35.000 de dolari pentru organizațiile caritabile locale, care acordă asistență femeilor și copiilor defavorizați.

Scopul „International Charity Bazaar” pentru anul 2019 este de a colecta cel puțin 50.000 de dolari, pentru a susține mai multe proiecte din cele 112 aplicații pentru granturi din 2020. Intrarea costă 25 de lei și include și un bilet gratuit pentru tombolă. Copiii si persoanele în etate precum și persoanele cu necesități speciale, se bucură de intrare gratuită.

LiberTV este partener media al evenimentului.