transnistria

Taxe mai mari impuse de Tiraspol pentru transportul de mare tonaj. AUR cere președintelui Maia Sandu convocarea Consiliului Suprem de Securitate

Corina Bezer

Potrivit liderului AUR, taxa a fost impusă sub pretextul de a repara drumurile deteriorate din stânga Nistrului. În acest sens, Vlad Bilețchi cere președintelui Maia Sandu convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate, dar și convocarea Comisiei Unificate de Control pentru ca Republica Moldova să vină cu o poziție clară în acest sens și să ceară Tiraspolului stoparea abuzurilor.

În cadrul unei intervenții live pe facebook, transportatorii au declarat că taxa pentru transportul de mare tonaj a crescut de la 480 de lei lunar la 190 de lei pentru o singură trecere a graniței ilegale. Potrivit unionistului, această scumpire nu este una întâmplătoare, ci este aplicată în contextul campaniei electorale, pentru ca regimul mafiot din Republica Moldova să își adjudece rolul de „salvatori ai națiunii”.

„Regimul separatist introduce taxe pentru transportul de tonaj din Republica Moldova. Cerem președintelui Republicii Moldova să convoace de urgență Consiliul Suprem de Securitate și Comisia Unificată de Control pentru a cere eliminarea taxei zilnice de ocupație impusă de regimul ilegal de la Tiraspol. Începând de astăzi, fiecare camion care trece granița ilegală de pe Nistru plătește o taxă de 10 dolari pentru fiecare rută. Practic am ajuns să finanțam acest regim de ocupație din banii noștri”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.