turneu

Teatrele din Iași, București și Chișinău își unesc repertoriile pentru o săptămână

Corina Bezer

În perioada 27-30 martie Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va găzdui turneele Teatrelor Naţionale de la Iaşi şi Bucureşti, în cadrul celei de-a 5-a ediţie a proiectului “Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi și Chişinău”, dedicate Centenarului Marii Uniri.

Pe 27 martie, la ora 18.00, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi va prezenta spectacolul „Seceta Roşie” de Larisa Turea, regia Petru Hadârcă.

Pe 28 martie, la 18.00, Naționalul ieșean va juca spectacolul „Chiriţa în provinţie” de Vasile Alecsandri, regia Ion Sapdaru.

Pe 30 martie, la 17.00, în Sala Studio ”Valeriu Cupcea” a Naționalului din Chișinău, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti va prezenta spectacolul „Moftul român”. În aceeași zi, la 19.00, în Sala Mare, teatrul bucureștean va juca spectacolul „Două loturi” de I. L. Caragiale în regia lui Alexandru Dabija.

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” a fost lansat în 2014. Acesta este cel mai amplu schimb cultural între teatrele din cele două ţări.

Reporter- Stagiar: Alina Anghel