ruta Chișinău-Odesa

Timpul de circulație redus a trenului modernizat pe cursa Chișinău-Odesa

Corina Bezer

Oficialii au dispus schimbarea garniturii vechi care circula pe cursa Chișinău-Odesa cu un tren de tip modernizat D1M, ceea ce permite reducerea timpului de circulație cu 26 minute pentru tur și, respectiv, 39 minute pentru retur.

Cu ocazia lansării trenului modernizat, în prima zi de circulație, călătorii se vor bucura de reduceri consistente la costul biletelor pentru cursa amintită. Așadar, vineri, biletele de călătorie pentru cursa Chișinău – Odesa vor costa cu 33 % mai puțin decât în zilele obișnuite. Astfel, doar pe 30 martie, călătorii vor putea ajunge la Odesa achitând doar 102 lei pentru un bilet de clasa a III-a, 110 lei pentru clasa a II-a și, respectiv, 118 lei pentru clasa I de confort.

Amintim că începând de anul trecut, datorită colaborării administrației Î.S. „Calea Ferată din Moldova” cu reprezentanții Serviciului Vamal, dar și sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră.

Alina Melnic, reporter-stagiar