De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 45 de minute

Calatorie

Top 10 cele mai de coșmar destinații de vacanță de pe planetă

Corina Bezer

VALEA MORȚII, SUA

Valea Morții

Dacă pământul este casa noastră, atunci Valea Morții din SUA este cuptorul cu microunde din această casă. Aici a fost înregistrată cea mai înaltă temperatură de pe planetă:  +56,7°. Până și cel mai rezistent om devine, în acest loc, sleit de puteri, iar aflarea în Valea Morții fără apă pe parcursul a o zi poate duce către un rezultat fatal.

Deșertul Danakil, sudul Eritreei

Danakil

Gazele și acidul sulfuric, căldura toridă și lava ce clocotește – aceasta nu este o scurtă descriere a Iadului, ci a Deșertului Danakil din regiunea africană Eritreea. Aici mereu sunt vulcani activi, termometrul indică temperatura aerului în jur de 50°, iar din pământ țâșnesc gheizere cu gaze otrăvitoare. Este un loc înfiorător, însă frumusețea sa un pic extraterestră atrage în acest loc foarte mulți călători. Dacă v-ați hotărât să vizitați Danakil, atunci este interzis să veniți aici fără un ghid experimentat.

Muntele Washington, USA

Muntele Washingto

Vârful muntelui Washington este locul unde suflă cele mai puternice vânturi din lume. Viteza maximă ce a fost înregistrată aici este de 327 km/h, iar dacă mai adăugăm temperatura de
-40°C și ninsoarea ce cade destul de des, atunci condițiile devin într-adevăr  foarte grele. Neluând în considerare că înălțimea muntelui este doar de 1917 metri, un om aflat pe vârful acestui munte simte  aceleași condiții ca pe vârful Everest.

Vulcanul Sinabung, Indonezia

Indonezia

Vulcanul este activ pe insula Sumatra din Indonezia. Erupțiile vulcanice au loc aici  cu o frecvență catastrofală, lăsând  mii de locuitori fără adăpost. Ultima erupție vulcanică avut loc pe 27 februarie 2016, gazele și cenușa au fost aruncate la 2500 de metri depărtare, iar vulcanul  a început  încet să se autodistrugă. 

Queimada Grande, Insula Șerpilor, Brazilia

Brazilia

Pe coasta Braziliei, la sud de Sao Paolo se află Ilha de Queimada Grande, insulă neatinsă încă de cercetători şi asta dintr-un motiv foarte întemeiat. Oamenii de ştiinţă estimează că pe insulă trăiesc între 2 şi 5 şerpi pe metrul pătrat. Pe insulă trăieşte însă o specie unică de vipere, a căror lungime depăşeşte o jumătate de metru, iar veninul este atât de otrăvitor încât topeşte pielea şi carnea din jurul muşcăturii. Locul este atât de periculos, încât Marina Braziliană a interzis accesul civililor şi turiştilor pe insulă. Cuvintele sunt de prisos. Este locul perfect în care să realizezi importanța vieții și oamenilor. Un nou “restart” cum s-ar zice. Nu trebuie să-și grăbești jumătatea să calce cine știe pe unde. Savurați momentul.

Parcul Național Madidi, Bolivia

Madidi

La prima vedere este un loc minunat și pitoresc, dar în realitate aici totul este periculos. Fiece contact cu plantele sau insectele acestui parc național cauzează  mâncărimi, erupții cutanate și înrăutățirea stării de sănătate. Consecințe letale poate avea și o mică zgârietură ce poate fi neînsemnată la început.

Valea Morții, Kamciatka, Russia

Locuri periculoase

Rusia are și ea propria Vale a Morții, însă se află în Kamciatka.  Pe acest teritoriu este foarte ridicată concetrația de gaze otrăvitoare, iar tot ce-i viu aici se supune unui pericol enorm: plantele și animalele mor în scurt timp, iar omul brusc se simte rău, se ridică temperatura corpului și are amețeli puternice și frisoane.

Atolul Bikini, Insulele Marshall

Insula Bikini

La prima vedere, parcă ar fi un colț de rai. Așa și a fost  Bikini până când SUA nu a început să testeze pe acest teritoriu arma atomică, după ce a evacuat toată populația. Testele armei atomice s-au terminat demult, insula nu va mai deveni niciodată cum fusese înainte. Pe teritoriul acesteia, nivelul radiației este foarte mare și aflarea aici este interzisă.

Bazinul Afar, Etiopia

Bazinul Afar, Etiopia

Vulcanul Erta Ale, aflat în regiunea Afar, este unul din cele mai neliniștite locuri de pe planetă. Pământul aici se mișcă mereu, iar prăpastiile apar foarte des. În orice moment, pământul poate dispărea de sub picioarele noastre. Toate acestea sunt din cauza a două lacuri de lavă în craterul vulcanului, unde nivelul lavei în ele brusc se ridică și coboară mereu. Iar toate acestea împreună cu erupțiile vulcanice din acest bazin, creează aceste schimbări dese ale teritoriului din jur.

Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron

Aceste imagini nu sunt extraterestre sau apocaliptice, ci imagini ale Lacului Natron din Tanzania. Conținutul sării și substanțelor alcaline în acest lac este atât de ridicat, încât tot ce este viu, moare doar atingându-se de suprafața apei. Din motive rezonabile, e de înțeles că scăldatul aici e interzis, și chiar și admirarea îndelungată a priveliștii este imposibilă din cauza mirosului specific de hidrogen sulfurat ce vine din lac. Pe teritoriul acestul lac se pot vedea mumii ale animalelor ce nu bănuiau de pericol. Trupurile acestora au devenit acoperite cu sarea lacului, asemănându-se cu niște statui destul de reale.

Lacul Natron

Autor: Artemie STRATULAT