De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Traficanți de droguri

Traficanţi de droguri capturaţi în flagrant delict

Corina Bezer

Operaţiunea de localizare şi reţinere a tuturor membrilor a fost desfăşurată în capitală şi în or. Vadul lui Vodă cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP. Ei au fost încătuşaţi în timp ce intenţionau să comercializeze droguri de diferite tipuri, cum  ar fi hidropon şi amfetamină. Ei s-au dovedit a fi în număr de 6 membri, cu vârstele cuprinse între 26 ani şi 40 ani, printre care şi o domnişoară de 22 ani.

Activitatea criminală a grupării era organizată şi desfăşurată de către un individ de 40 ani, care anterior şi-a ispăşit pedeapsa în locurile de detenţie timp de 18 ani, în Federaţia Rusă. Acesta era responsabil de transportarea drogurilor pe cale de contrabandă de peste hotarele ţării, apoi le repartiza în doze fiecăruia dintre bănuiţi. Ulterior, drogurile erau realizate clienţilor fideli, în special persoanelor minore care erau uşor de convins în consumul de droguri.

În urma percheziţiilor corporale cât şi la domiciliile lor, poliţiştii au depistat doze de droguri pregătite pentru vânzări, bani marcaţi obţinuţi în urma vânzărilor de droguri, telefoane mobile cu care asigurau legăturile dintre ei, cântare electronice, precum şi alte probe ce demonstrează implicarea lor în traficul de droguri. Astfel substanţele narcotice sigilate şi ridicate pentru a fi expertizate în condiţii de laborator, au fost evaluate la suma de aproximativ 100 000 lei.

Bănuiţii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile în penitenciar și riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Poliţia Capitalei a intensificat măsuri concrete în vederea prevenirii şi combaterii traficului de substanţe narcotice pe teritoriul deservit.