spital

TRAGIC// Tatăl fetiţei de la Cahul, care ar fi decedat în urma unei intoxicaţii alimentare, a murit astăzi seara

Corina Bezer

Decesul ar fi survenit din cauza stării extrem de grave în care se afla bărbatul, spun medicii, care presupun că acesta s-ar fi intoxicat o substanţă folosită ca antiparazitar pentru animale.

„Bărbatul a murit astăzi în jurul orei 17:00. El se afla în stare deosebit de gravă, era în comă. Au fost întreprinse măsuri de Terapie Intensivă, dar din cauza insuficienței multiple de organe a avut șanse minime de viață”, a precizat pentru e-Sănătate șeful serviciului de presă al spitalului „Sf. Treime” din capitală, Tatiana Gumene.

În baza analizelor medicale medicii au constatat că bărbatul din Cahul s-ar fi intoxicat cu un preparat folosit pentru deparazitarea animalelor. „Analizele de sânge au arătat că acesta s-ar fi intoxicat cu un preparat antiparazitar pentru animale. Însă, cauza exactă a decesului se va afla după ce va fi efectuată experiza medico-legală. Pe caz a fost deschis un dosar penal, iar procurorii au dispus efectuarea expertizei, pentru a se afla cauza exactă a intoxicației”, a mai spus Gumene.

În ceea ce privește fratele fetiţei care a decedat din cauza intoxicaţiei, medicii sunt mai optimiștii, după ce acesta a început să dea semne de vindecare.

Pe cazul intoxicației de la Cahul a fost deschisă o cauză penală pentru „lipsirea de viață din imprudență”, informează e-Sănătate.

Vezi și: Îngrozitor! O fetiță din Cahul a murit intoxicată cu ridiche și castraveți

Primele rezultate de laborator în cazul familiei de la Cahul