Pompieri sting incendii

Trei copii, la un pas de tragedie în urma izbucnirii unui incendiu

Corina Bezer

Conform informațiilor preliminare, minorii se aflau de unii singuri acasă, atunci când în locuință au izbucnit flăcările. Băieții cu vârstele de 17, 8 și 1 an au reușit să se evacueze până la venirea echipelor specializate.

„Pompierii au fost solicitați pentru intervenție la ora 9.46 de minute. La fața locului au acționat două echipaje de salvatori care au reușit să localizeze incendiul fără ca acesta să obțină răspîndire. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. Incendiul a fost lichidat la ora 11.00. Serviciul Situații Excepționale atenționează oamenii, care au în grijă minori, să nu-i lase nesupravegheați de unii singuri în casă. Mai mult, pompierii îndemnă persoanele să respecte regulile anti-incendiare”, a declarat pentru Liber TV Liliana Pușcașu, ofițer de presă DSE. 

Conform primelor cercetări, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit în rețeaua electrică a apartamentului. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite. De la începutul anului în țară au avut loc 339 incendii, în urma cărora au decedat 37 de persoane.