politie patrulare

Trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică de Paștele Blajinilor

Corina Bezer

De asemenea, Inspectoratul General de Poliție îndeamnă conducătorii auto să nu depăşească limita de viteză, să nu urce în stare de ebrietate la volan şi, nu în ultimul rând, să se conformeze indicaţiilor agenţilor de patrulare, mai ales în condițiile în care fluxul pe traseele naționale va fi unul sporit.

Pentru ziua de astăzi, noi estimăm refluxul de transport din municipiul Chişinău în a doua parte a zilei, respectiv şi de sâmbătă va fi reflux de transport. În acest sens au fost dublate echipajele de patrulare pe traseele care duc spre ieşirea din municipiul Chişinău. Totodată, aşteptăm flux spre Chişinău, luni în a doua parte a zilei, a spus Pavel Apostol, şeful serviciului InfoTrafic al INP.

Totodată, Poliția atenționează oamenii să aibă grijă de lucrurile personale, întrucât perioada sărbătorilor este cea mai favorabilă pentru hoți.

Astfel, poliţia revine cu câteva recomandări: închideţi bine toate uşile, geamurile la ieşirea din casă, nu informaţi despre faptul unde şi când plecaţi, plecarea trebuie să fie cât mai discretă, aveţi grijă de bunurile personale când vă aflaţi în locurile aglomerate”, a declarat Daniela Buzatu, şefă de direcţie din cadrul IGP

Precizăm că, anterior, ministrul Afecerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că forțele de ordine vor fi dislocate pe întreg teritoriul republicii, iar în caz de necesitate numărul polițiștilor va fi suplinit. Totodată, noul serviciu Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 va funcționa în regim alert.

Rața Diana – stagiar FJȘC USM