Trenul Unirea

Trenul „Unirea” te duce să sărbătorești Unirea la Iași

Corina Bezer

Aceștia vor călători gratuit cu trenul „Unirea”, tur-retur, pe cursa Chișinău-Iași (Socola). Scopul acestui eveniment este de a susține aspirațiile și eforturile majore pe care le depun profesorii și elevii români din stânga Nistrului pentru păstrarea vie a limbii române în regiune.
Amintim că administrația CFM a întreprins și anterior o serie de vizite la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, aducând copiilor din regiune bucuria sărbătorilor de iarnă, donând o sumă importantă de bani pentru procurarea noilor uniforme pentru elevi.

Totuși, nu doar liceenii din Tiraspol se vor bucura de sărbătoarea Unirii la Iași. Calea Ferată din Moldova lansează un nou concurs. În contextul împlinirii a 98 de ani de la Ziua Unirii, administrația CFM va oferi un număr total de 98 de bilete gratuite pentru o călătorie tur-retur cu trenul pe cursa Chișinău-Iași.

Pentru a se înscrie în concurs, participanții trebuie să dea like paginii oficiale de facebook a Căii Ferate din Moldova, să distribuie poza de concurs și să scrie, în comentarii, un catren din „Hora Unirii”, operă literară scrisă de Vasile Alecsandri.
Participanții ce vor îndeplini condițiile sus-numite vor fi înregistrați și vor fi fi selectați aleatoriu prin intermediul programului random.org. Câștigătorii vor beneficia de o călătorie inedită în unul dintre cele mai frumoase orașe din România, cu trenul „Unirea”.

Lista câștigătorilor va fi publicată joi, 24 martie, pe site-ul și pagina oficială de facebook a CFM.
Fii alături de noi! Scriem istoria împreună!