turcan

ULTIMA ORĂ! Vladimir Țurcan, demis prin vot de neîncredere din funcția de președinte al Curții Constituționale. Cine este noul președinte?

Corina Bezer

„Dl Vladimir Țurcan se destituie din funcția de Preşedinte al Curţii Constituţionale ca urmare a exprimării votului de neîncredere”, se arată într-o hotărâre a Curții.

„Se alege prin vot secret în funcția de Preşedinte al Curţii Constituţionale, pe un termen de trei ani, doamna judecător Domnica Manole, cu majoritate de voturi”, se arată în cea de-a două hotărâre a CC.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost criticat pentru că a discutat la telefon cu președintele Igor Dodon după ce Curtea Constituțională a suspendat legea aprobată de Guvern prin asumarea răspunderii în fața Parlamentului. Șeful statului a declarat că l-a sunat pe Țurcan să-i ceară explicații și  a dezvăluit cum au votat magistrații pentru acea decizie.

dodon

În ziua în care a fost examinată sesizarea la CCM, Vladimir Țurcan a depus declarație de abținere, pentru a nu lăsa loc de interpretări, iar ulterior a povestit într-un briefing de presă despre ce a discutat cu Dodon și a negat că ar fi încălcat secretul votului.