Omor

Un bărbat a ucis cu bestialitate o bătrână de 80 de ani

Corina Bezer

La 21 mai,  în cadrul IP Orhei a parvenit un apel telefonic de la un bărbat, care declara că bunica sa, a fost găsită fără suflare, în propria locuință.

Deplasîndu-se la fața locului, poliția a depistat cadavrul femeii de 80 de ani. În urma examinării, medicul legist a constat că decesul femeii a survenit în urma multiplelor leziuni în regiunea capului și gîtului, provocate cu un cuțit.

Audiat de poliție, suspectul și-a recunoscut vina,  declarînd că în seara zilei de 20 mai, a pătruns în casa bătrînei,  cu scopul de a sustrage mijloace bănești și bunuri. În acest timp în  odaie a intrat bătrîna, care a încercat să-l oprească, atunci suspectul  a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat femeii cinci  lovituri în regiunea feței și gîtului, după care  i-a smuls din urechi cerceii de aur și a fugit. De altfel, suspectul este recidivist, fiind condamnat pentru furt.

Bănuitul este reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru omor cu deosebită cruzime și riscă  închisoare pînă la 20 ani sau detenție pe viață.