dd

Un centru operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică, inaugurat cu sprijinul UE și OMS

Corina Bezer

În cadrul evenimentului de inaugurare, prim-ministrul Ion Chicu, a declarat că crearea acestui centru este, încă, un exemplu de suport și ajutor pe care Uniunea Europeană oferă Republicii Moldova pentru consolidarea capacităților în combaterea pandemiei de COVID-19.

Faptul că avem suportul Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății ne ajută foarte mult să depășim această situație. Pentru toți este clar că această pandemie durează până ce umanitatea nu va găsi o metodă eficientă de prevenire și combatere, în această perioadă este necesar să ne păstrăm calmul și să mobilizăm toare resursele pentru a face față acestei provocări”, a declarat premierul Ion Chicu.

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a menționat, la rândul său, că inaugurarea centrului are loc în cadrul inițiativei Uniunii Europene „Solidari pentru Sănătate” , implementată în cadrul țărilor din Parteneriatul Estic. El a subliniat că în aceste momente de criză, UE sprijină Republica Moldova în realizarea unui sistem de reacție și de gestionare a răspunsurilor la situații de urgență. Scopul final este de a contribui la contracararea consecințelor acestei pandemii, salvarea vieților și protejarea sănătății oamenilor.

Șeful Delegației UE a anunțat că în această săptămână urmează să ajungă în țara noastră cel de-al doilea lot de ajutor umanitar oferit de UE. Este vorba de 356 de concentratoare de oxigen.