Verde pentru Unire

Un marș automobilistic unionist va avea loc duminică la Chișinău

Corina Bezer

Pe cele mai importante artere din Chișinău vom promova Unirea pe data de 23 septembrie. Ne vom deplasa pe majoritatea bulevardelor, străzilor cu conotație istorică deosebită. Vom avea mai multe boxe cu piese patriotice, care vor umple străzile din Chișinău cu atmosferă de sărbătoare centenară. Vrem să fim cei care mișcă lucrurile în bine și împreună trebuie să conștientizăm că Unirea este singura soluție pentru Republica Moldova. Facem apel către toată lumea, haideți să ne mobilizăm și să ieșim duminică, la ora 12:00 în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

În acest An Centenar, în cele trei luni rămase, trebuie să depunem toți eforturile pentru a apropia cele două maluri ale Prutului. Pe data de 23 septembrie, 100 de mașini cu drapele tricolore vor parcurge în marș cele mai importante străzi din Chișinău pentru a promova Unirea ”, a declarat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

În același timp, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a anunțat că a primit citație pentru a se prezenta la Inspectoratul General de Poliție. În citație însă nu este specificat motivul solicitării de a se prezenta la poliție, însă potrivit lui Bilețchi, chemarea ar avea legătură cu incidentele care au avut loc la Marșul Centenar pe 1 septembrie.

Presimt o perioadă complicată și istovitoare, cu judecăți și niște probleme de timp, nervi și dreptate. Să fim solidari, susținerea voastră m-a ajutat să câștig toate judecățile de până acum!”, a mai declarat Bilețchi.

Mai mult, unioniștii spun că vor continua campania de colectare a un milion de semnături pentru Unirea Republicii Moldova cu România până pe data de 1 decembrie.

Acest milion de semnături pentru Unire va oferi posibilitatea de a modifica Constituția României, astfel încât în preambulul acesteia să fie specificat dezideratul unității naționale”, a declarat Vitalie Prisăcaru, coordonator al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Ultima manifestație unionistă a avut loc pe data de 1 septembrie, când participanții Marșului Centenar, care au parcurs peste 1200 de kilometri pe jos au ajuns la Chișinău.