Un ONG din R.Moldova - prima organizaţie din ţările ex-sovietice

Un ONG din R.Moldova – prima organizaţie din ţările ex-sovietice, membră a „Global Partnership #ENDViolence”

Corina Bezer

Este vorba despre Centrul “La Strada”, care gestionează în Republica Moldova portalul www.siguronline.md şi implementează serviciul public Telefonul copilului – 116 111.

Obiectivele parteneriatului global se referă la accelerarea luării de atitudine, întărirea colaborării dintre state şi construirea de inţiative politice în sensul eradicării violenţei faţă de copii.

„Calitatea de membru este, în aceeaşi măsură, o onoare pentru noi având în vedere că astfel este recunoscută calitatea serviciilor pe care le prestăm, dar şi o responsabilitate pe care o conştientizăm. Apartenenţa noastră la această reţea globală de organizaţii care luptă contra violenţei asupra copiilor este cu atât mai importantă cu cât vorbim despre trafic şi exploatarea copiilor, inclusiv online, fenomene care nu au hotare geografice. Astfel, vom avea acces la informaţii şi exemple de bune practici, ceea ce ne va eficientiza activitatea în sfera protecţiei drepturilor copiilor”, susţine Ana Revenco, preşedintă a Centrului Internaţional „La Strada”.

„La Strada” există în Republica Moldova pentru a asigura protecţia drepturilor şi intereselor legale ale copiilor şi femeilor la nivel individual, legislativ şi executiv. Bazele Parteneriatului Global contra violenţei asupra copiilor au fost puse în 2015, când liderii mondiali şi-au luat angajamentul ambiţios de a pune capăt tuturor formelor de violență împotriva copiilor, până în 2030.