Un șef de secție de la Institutul Oncologic, reținut de procurorii anticorupție pentru o mită de 2000 de euro

Victoria Muntean

Un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Medicul este bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunțat de către un pacient, anunță CNA într-un comunicat.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal – coruperea pasivă, iar marți, 15 februarie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA l-au reținut pe șeful de secție în flagrant, în momentul primirii banilor.„Transmiterea banilor s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video”, anunță CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Potrivit autorităților, orice persoană se prezumă a fi nevinovată, până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.