Unioniștii anunță boicot la referendumul local din 19 noiembrie

Unioniștii anunță boicot la referendumul local din 19 noiembrie

Corina Bezer

Potrivit lui Vlad Bilețchi, președintele ODIP, dacă referendumul va fi validat, iar Dorin Chirtoacă va fi demis, capitala va cădea în mâna socialiștilor, care va distruge românismul și patriotismul din Chișinău. „Nu luăm apărarea Partidului Liberal sau a lui Dorin Chirtoacă, noi atragem atenția chișinăuienilor că acest referendum este un joc perfid al socialiștilor, care în loc să se preocupe de dezvoltarea capitalei, organizează tot felul de scheme pentru a pune mâna pe Chișinău. Îndemnăm chișinăuienii să nu iasă la vot pe data de 19 noiembrie, întrucât acest referendum se desfășoară cu grave abateri de la legislație”, a declarat Bilețchi în cadrul unei conferințe de presă.

Prezent la conferință, scriitorul și președintele Sfatului Țării 2, Nicolae Dabija, a declarat că Primăria Chișinău a rămas unicul bastion al românismului, iar acest referendum are scopul de a manipula chișinăuienii și de a da capitala pe mâna rușilor. „La 19 noiembrie trebuie să stăm acasă și să nu participăm la jocurile mancurților. Chișinăul nu a fost și nici nu va fi a socialiștilor”, a declarat Nicolae Dabija.

Tinerii de la „UNIREA – ODIP” au anunțat lansarea a trei campanii de informare, prin care chișinăuienii vor primi pliante informative prin care vor fi îndemnați să nu participe la referendum. Unioniștii au declarat că vor monitoriza foarte atent corectitudinea referendumului, fiind observatori în ziua plebiscitului. „Nu e prima oară când socialiștii încearcă să pună mâna pe capitală prin referendum. Nici de această dată nu le va reuși, deoarece Chișinăul simte românește și nu va cădea în plasa socialiștilor”, a declarat Radu Pâslari, coordonator ODIP.

În același timp, președintele ODIP, Vlad Bilețchi, a declarat că va depune astăzi o plângere la Consiliul Coordonator al Audiovizualului împotriva postului de televiziune Accent TV, în contextul în care, în cadrul unei emisiuni, au fost folosite elemente de propagandă, iar moderatorul nu a dat dovadă de imparțialitate și și-a expus opinia publică, incitând la ură.

Asociația „UNIREA – Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.