g

Unioniștii îndeamnă chișinăuienii să spună „DA” Unirii cu România

Corina Bezer

După manifestația din 25 martie, subiectul reîntregirii naționale a devenit tot mai serios. Am demonstrat că unioniștii sunt mulți, atât în România, cât și în Republica Moldova. România a răspuns corespunzător Unirii cu Republica Moldova prin votul istoric din Parlamentul de la București de pe 27 martie. Așadar, trebuie să spunem DA Unirii pe ambele maluri ale Prutului, iar primul pas în acest sens este să ne implicăm activ în cadrul consultării publice cu privire la Unire”, a declarat liderul Acțiunii 2012, George Simion.

E important să cunoaștem cu adevărat câți locuitori ai municipiului Chișinău sunt pentru Unire și câți sunt contra. Avem încredere în acest sondaj și îndemnăm toți chișinăuienii să se expună indiferent de poziția acestora”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Totodată, liderii unioniști au declarat că un alt exercițiu important pentru locuitorii Chișinăului sunt alegerile locale care vor avea loc pe 20 mai. Potrivit acestora, candidații unioniști ar trebui să se așeze la o masă de dialog, să renunțe la orgoliile partinice și să fie găsit un compromis pentru ca la alegeri să participe un singur candidat unionist. „Avem o bătălie pentru capitală și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu da primăria pe mâinile trădătorilor. Noi am lansat un apel în adresa candidaților de a participa la o masă de dialog. În cadrul discuțiilor, le propunem un pact de neagresiune, prin care aceștia să renunțe la atacuri și denigrări la adresa altor concurenți unioniști. Însă cel mai important este să ajungem la un compromis astfel încât să avem un singur candidat unionist la primăria Chișinău. Dacă nu se vor uni candidații unioniști, riscăm să avem în fruntea capitalei un primar de stânga”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Unioniștii au anunțat totodată următoarele acțiuni de amploare pentru anul 2018. Astfel, la 1 iulie, la Alba – Iulia, va avea loc o mare manifestație unionistă, care va culmina cu un marș pe jos până la Chișinău. Totodată, pe parcursul întregii veri, tinerii unioniști vor porni într-o Caravană a Marii Unirii, unde vor informa oamenii din toate localitățile Republicii Moldova cu privire la beneficiile Unirii cu România. Iar la 1 septembrie, unioniștii anunță o manifestație de amploare în Chișinău.