Școala Profesională Cimișlia

Unioniștii reacționează la cazul de la Școala Profesională din Cimișlia. Bilețchi: „Se duce o campanie murdară de denigrare a patrioților”

Corina Bezer

Unioniștii califică aceste informații drept o încercare de a denigra și demite directorii patrioți. Potrivit lui Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, se focuseaza atenția pe Cimișlia pentru că acolo este punctul țintă care trebuie atins. Bilețchi este de părere că nu se urmărește soluționarea problemei, ci denigrarea unei singure instituții cu un singur director, pentru a scăpa de el.

Se încearcă o campanie de denigrare și atac asupra conducătorilor patrioți a institutiilor de învățământ din Moldova!
"Știrile" ne spun că avem o situație dramatică în căminele școlilor profesionale, un caz aparte este cel din Cimișlia.
1. Faptul că avem o situație dramatică – nu este o noutate, și nici știre! Avem o moștenire tristă încă din Uniunea sovietică!
2. Cimișlia nu este caz aparte! Cimișlia are un director de școală profesională care este patri…ot și care este incomod și se vorbește doar despre Cimișlia în mod intenționat, restul problemelor sunt date uitării în mod intenționat!
3. Ce se va întâmpla? – simplu, vor să-l demită și să pună un director nou, iar problemele vor rămâne aceleași, exact ca și până acum. Or întreaga responsabilitate va fi pusă pe umerii directorului, care într-o insuficiență totală de bani, se confruntă cu grave probleme.
Dacă ar fi bani în buget – s-ar repara și nu ar fi așa.

Eu vă rog din suflet și vă îndemn să-l sprijinim pe domnul director al școlii profesionale din Cimișlia pe care-l cunosc personal drept un om cu înaltă Demnitate patriotică, la care am fost găzduiți, ANUME ÎN CIMIȘLIA, în timpul Caravanei Unirii, când ministerul Educației era ocupat să ne interzică activitatea în loc să repare căminele!”, a declarat liderul ODIP, Vlad Bilețchi.

Menționăm că directorul Școlii Profesionale din Cimișlia a fost singurul care a reacționat atunci când unioniștii au primit în această vară interdicție de la Ministerul Educației de a caza voluntarii Caravanei Unirii în instituțiile de învățământ. Oficialul a susținut tinerii unioniști, oferindu-le cazare și masă gratuită timp de mai multe zile în timpul Caravanei Unirii.