Recensământul a fost fraudat!

Unioniștii reacționează// Recensământul a fost fraudat!

Corina Bezer

Tinerii au scandat: „Moldoveni, deci români”, „Rezultate fraudate”, „Limba română, unica stăpână”, „Vrem dreptate, rezultate adevărate”, „BNS ne-a trădat, rezultatu-i fraudat”. „Cerem organelor de drept să inițieze o anchetă și așteptăm răspuns oficial din partea conducerii BNS”, a declarat Lucia Vieru, secretar-general al Asociației. 

Recensământul a fost fraudat!

Recensământul a fost fraudat!Recensământul a fost fraudat!Recensământul a fost fraudat!În același timp, Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” și deputatul român Constantin Codreanu au declarat că datele recensământului au fost falsificate și nu trebuie luate în considerare.

„Anul trecut 60% dintre chestionare erau numărate, iar procentajul celor declarați români depășea 30%, iar acum este de doar 7%. Este o disconcordanță neveritabilă, care nu poate fi explicată decât prin retușarea și falsificare procesului de recenzare”, a menționat președintele Mișcării Civice, Anatol Ursu.

Amintim că datele recensământului realizat în anul 2014 au fost făcute publice astăzi, de către Biroul Naţional de Statistică (BNS). Conform datelor, în Republica Moldova trăiesc 2,998,235 de persoane. 75% dintre cei recenzați se declară moldoveni. În același timp, 7% din populația Republicii Moldova se declară români, 4,6% – găgăuzi și 4,1% – ruși.

De asemenea, datele mai arată că 52.7% din populaţie a menţionat că vorbeşte limba moldovenească şi doar 23.2% consideră că vorbesc limba română.