Cimitirul Eroilor Români din Chișinău

Unioniștii se mobilizează! Cimitirul Eroilor Români din Chișinău va fi restaurat

Corina Bezer

Inițiativa aparține Asociației Obștești „UNIREA – ODIP”, iar la acțiune vor participa organizațiile AVR Tiras – Tighina, „Credință Patriei”, „Congresul Profesorilor” și Comitetul pentru salvarea Complexului Memorial „Cimitirul Eroilor”. Acțiunea de salubrizare va începe astăzi, 20 mai, la ora 14:30 și  va fi prezent vicepretorul sectorului Botanica. În cadrul evenimentului, participanții vor cere numirea scuarului din fața Complexului Memorial în „Scuarul Eroilor”.

„Actualmente, rămășițele Cimitirului Eroilor Români, înghesuit doar pe un spațiu de câțiva ari, apare ca o priveliște tristă. Monumentul e împânzit de mizerie: sticle goale, hârtii și mormane de gunoi. Eroii noștri merită mai mult. Merită să fie cinstiți la adevărata valoare. Este de datoria noastră să reabilităm acest cimitir”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Asociația „UNIREA – ODIP” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.