cărți

Unire prin educație! Peste 40 de manageri de instituții de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat întâlnire la Chișinău

Corina Bezer

Administratorii grădinițelor din Dâmbovița spun că au reușit deja să încheie mai multe acorduri de colaborare cu instituțiile preșcolare din Chișinău. Astfel că au fost create grupuri de tip închis pe rețelele de socializare, prin intermediul cărora educatorii pot face schimburi de activități, idei și experiențe.

Au fost activități desfășurate lunar, online sau prin produse ale activității trimise prin poștă. Lucrăm pe același tip de curriculum, pe activitate integrată. Important este că acest curriculum lasă posibilitatea cadrului didactic să-și pună în evidență creativitatea”, a declarat Victoria Tomescu, inspector școlar educație timpurie, jud. Dâmbovița. 

Proiectul pentru copii „Programe artistice între tradițional și modern”, însoțit de schimburi de experiență între cadrele didactice, a permis educatorilor să-și dezvolte abilitățile pedagogice și să inițieze reforme în domeniul educației din Moldova.

„Am preluat multă experiență și bune idei care sunt realizate în Dâmbovița. Ba, mai mult, am venit cu unele propuneri și sperăm să le înaintăm Ministerului Educației de la noi, ca să încercăm anumite aspecte”, a declarat Elena Vorotneac, șef secția informare a Direcției Educație. 

Acordul de parteneriat în domeniul învățământului preșcolar între autoritățile de la Chișinău și cele din Dâmbovița a fost semnat în anul 2017 și se va extinde pe parcursul anului curent.