consultarea chișinăuienilor pe subiectul unirii cu România

UTIL! A fost prelungită perioada consultării chișinăuienilor pe subiectul unirii cu România

Corina Bezer

Acest fapt a redus considerabil numărul zilelor de muncă a recenzorilor și a persoanelor care puteau să-și exprime opțiunea în cadrul cercetării noastre”, se arată într-un comunicat al Centrului Social – Politic European. Organizatorii spun că prelungirea termenului de colectare a datelor nu va afecta baza sociologică de cercetare, ci doar ridică suma chletuielilor pentru recompensa operatorilor de teren implicați.

Potrivit Centrului Social – Politic European, subiectul Unirii cu România a stârnit multe discuții în ultimile săptămâni atât în mediul online, cât și în mediul offline. Astfel, peste 28 de mii de cetățeni și-au exprimat opțiunea online pe platforma www.decid.md, iar alte 25 de mii de răspunsuri au fost colectate de recenzori în cartierele municipiului Chișinău. Rezultatele la moment arată că 59% dintre chișinăuieni își doresc Unirea cu România, în timp ce 41% s-au pronunțat împotriva Unirii.

Menționăm că Centrul Social-Politic European a inițiat efectuarea unui amplu studiu sociologic care va avea ca temă a cercetării unirea Republicii Moldova cu România. Acest studiu este o radiografie științifică, fără părtinire a societății privind acest subiect. În primă etapă, locuitorii municipiului Chișinău sunt întrebați în perioada 1-19 aprilie: ”Dvs., personal, ați vota pentru unirea cu România?”, aceștia având posibilitatea să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.