Util pentru cei ce traversează frontiera! Vezi cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei

Util pentru cei ce traversează frontiera! Vezi cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei

Corina Bezer

Având în vedere că zilele următoare mulți din conaționali vor reveni acasă pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi, dar și mulți vor pleca în afara țări în vacanțele planificate, se vor estima creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloace de transport. În aceste condiții, polițiștii de frontieră vor activa în continuare la capacitate maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier, reducerea timpilor de așteptare la controlul de frontieră și evitarea formării cozilor în punctele de trecere.

Astfel, fluxul de persoane și mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 de ore. În cazul unor majorări de trafic se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor utiliza toate benzile disponibile într-un punct de trecere și se va mări numărul echipamentului special de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

La fel, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. Pentru informarea acestora au fost reinstalate panourile ce indică direcția de deplasare.

În ajutorul alegerii unei rutei optimale este pusă la dispoziția fiecărui călător, cu aces la internet, aplicația ”TRAFIC ONLINE”, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, cu statut rutier.

În anul 2017, cea mai tranzitată zi din ajunul Crăciunului pe stil vechi a fost data de 3 ianuarie, cu un flux de 56 792 traversări persoane și 12 332 traversări mijloace de transport, iar cel mai solicitat punct de trecere a fost Leușeni – 12 455 traversări persoane.