dd

Va încălca legislația? Dacă va ajunge primar, Ion Ceban va interzice marșurile unioniste

Corina Bezer

„Ceea ce ține de formațiunile care optează pentru lichidarea statalității, e o prevedere clară în Constituție, care spune că aceste acțiuni sunt anti-constituționale. Mă voi conduce de Constituție și nu voi permite aceste marșuri. Putem să avem opinii diferite, dar există lege. Legea trebuie să fie respectată”, a spus Ion Ceban cu privire la marșurile unioniste, scrie Agora.

Întrebat însă ce acțiuni va întreprinde în cazul marșurilor organizate de către comunitatea LGBT, socialistul a declarat că „propaganda nu trebuie să fie admisă”. „Eu sunt pentru familia tradițională. Nimeni nu interzice să facă ce vor aceste persoane în spațiul lor. Faceți acasă ce vreți, dar să nu exteriorizăm aceste lucruri în public. Nu voi permite să se desfășoare astfel de acțiuni”, a menționat acesta. 

Cât ține de piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice, instalată în Piața Marii Adunări Naționale, Ion Ceban a spus că „ea se află ilegal aici”. „Din câte îmi amintesc, este o hotărâre a Curții Constituționale cu privire la faptul că decretul de instalare a acestei pietre este neconstituțional. Sunt mai multe subiecte de dispută. Problema este că nu trebuie să divizăm societatea. Ar fi un subiect pentru un referendum local. Să se expună oamenii”, a declarat socialistul.