Vadim Cheibaș

Vadim Cheibaș, proprietarul terenului din spatele Catedralei

Corina Bezer

Vadim şi Ruxandra Cheibaş au devenit proprietari ai terenului  printr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat pe  31 martie, 2015, când Societatea pe Acţiuni „Termocom”, aflată în proces de lichidare, a scos la licitaţie mai multe terenuri. Atunci, consilierii locali au votat în regim de urgenţă atribuirea terenului pentru construcţii.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a reacționat pe pagina sa de socializare, spunând   că aleșii locali au votat pentru construcția unui Palat Mitropolitan cu 3 nivele și nu doar a unei Case Parohiale, iar acum încearcă să scape basma curată.

„38 de consilieri au votat în CMC constructia nu a unei case parohiale, ci a unui Palat Mitropolitan cu 3 nivele si o suprafată desfăşurată mai mare decât a Catedralei însăşi, iar acum o dau cotită şi nu ştiu pe unde să scoată cămaşa: "că am aprobat doar un concept", "că nu e nimic avizat" etc. Adică voi vedeţi în timpul şedinţei clădirea propriu-zisă în imagini şi nu ştiţi ce votaţi?”, a declarat Chirtoacă pe o rețea de socializare.

Precizăm că mai mulți activiști au lansat ieri o petiție prin care cer transparență în proiectul Casei Parohiale din spatele Catedralei ,,Naşterea Domnului”. Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, nu a fost de găsit pentru a oferi mai multe detalii.