ff

Veste bună! SMURD-ul ar putea activa în curând şi în Chişinău

Corina Bezer

Autospeciala a fost donată de Ministerul Afacerilor Interne a României prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. În urma unei vizite de lucru a șefului Serviciului Situații Excepționale Mihail Harabagiu la București s-a discutat cu secretarul de stat al României Raed Arafat, despre posibilitatea implementării Serviciului Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare la Chișinău.

Echipajul ar putea să – și înceapă activitatea pentru a testa posibilitatea acordării primului ajutor medical de urgență și pentru oamenii din municipiul Chișinău. Ambulanța se va afla la Institutul de Medicină Urgentă, iar în componența echipei vor fi incluși medici, asistenți medicali de la institut și paramedici din cadrul Serviciului Situații Excepționale.

Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare activează pe teritoriul Republicii Moldova din toamna anului 2014. La moment de ajutor calificat în situații de risc pot beneficia oamenii din raioanele Bălți, Cahul, Edineț. În perspectivă sunt incluse orașele Comrat și Chișinău