Elevi

Veste îmbucurătoare pentru şcolari! Din 31 octombrie se începe vacanţa de toamnă

Corina Bezer

Începând cu săptămâna viitoare,  elevii claselor primare se vor bucura de vacanţa de toamnă timp de o săptămână. Mai puţin bucuroşi vor fi clasele gimnaziale şi cele liceale, care vor avea doar trei zile de vacanţă, de pe 3 până pe 6 noiembrie. Anunţul a fost făcut la şedinţa de luni a Primăriei, de către Tatiana-Nagnibeda Tverdohleb, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, transmite IPN.

Orele şcolare se vor începe  luni, pe 7 noiembrie. Următoarea vacanţă va fi cea de iarnă, care va avea o durată de 16 zile pentru ambele categorii. Şcolarii vor sta acasă în perioada 24 decembrie -8 ianuarie.

Menţionăm că elevii din clasele primare vor mai avea o vacanţă intra-semestrială în perioada 4-12 martie, când vor sta acasă nouă zile.Însă la clasele gimnaziale şi cele liceale vacanţa va fi redusă cu 4 zile, de pe 4-8 martie. Vacanţa de Paşti va fi de zece zile, în perioada 15-24 aprilie.

Conform Codului educaţiei, durata anului de studii 2016-2017 este de 33 de săptămâni în învăţământul primar, iar de 35 de săptămâni în învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia claselor a IX-a şi a XII-a pentru care durata anului de studii va fi de 34 de săptămâni.

Autor: Silvia Plop