tren

Vești bune la finele lui Mărțișor! CFM pune în circulație o garnitură modernă pe cursa Chișinău-Odesa

Corina Bezer

Noua garnitură D1M permite reducerea timpului de circulație cu 26 minute pentru tur și, respectiv, 39 minute pentru retur.

Totodată, cu ocazia lansării noului tren, în prima zi de circulație, călătorii vor beneficia de o reducere de 33% la costul biletelor. Astfel, doar pe 30 martie, călătorii vor putea ajunge la Odesa achitând doar 102 lei pentru un bilet de clasa a III-a, 110 lei pentru clasa a II-a și, respectiv, 118 lei pentru clasa I de confort.

Menționăm că trenul de pe cursa Chișinău – Odesa va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu pornire la ora 06:57 din Gara Chișinău. Prețul biletelor variază în funcție de clasă, de la 151 lei și până la 167 lei.

Amintim că începând de anul trecut, datorită colaborării administrației Î.S. „Calea Ferată din Moldova” cu reprezentanții Serviciului Vamal, dar și sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră. Această decizie a permis reducerea timpului de călătorie cu circa 40 de minute spre Odesa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere.