autobuz electric

Vești bune pentru chișinăuieni! În curând va apărea autobuz electric pe străzile capitalei

Corina Bezer

Momentan se duc negocieri cu întreprinderea din Belarus, iar autobuzul electric va fi exportat în adresa regiei Transport-Electric. După perioada de testare a autobuzului, autoritățile municipale vor decide dacă vor achiziționa astfel de mijloace de transport.

„Autoritățile de la Belarus ne vor oferi un autobuz electric pentru a-l testa la Chișinău. Ne vor oferi și toate unitățile necesare pentru reîncărcarea lui. Vom vedea dacă putem să achiziționăm un astfel de mijloc de transport pentru municipiu și care va fi eficiența”, a declarat primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu.
Rutele pe care vor urma să circule cele două autobuze oferite de București vor trebui să cuprindă cât mai multe obiective turistice din Capitală sau monumente istorice. Una din acestea ar putea fi ruta de autobuz numărul 5, care face legătura dintre sectoarele Ciocana și Botanica, tranzitând Centrul Capitalei. 

Autobuzul electric va circula de la fabrica de încălțăminte „Zorile” de pe str. Calea Ieșilor, apoi pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, până la sensul giratoriu din str. C. Negruzzi.

Un asemenea autobuz costă circa 200 mii de euro, iar după fiecare traseu acesta va fi reîncărcat cu ajutorul unor stații de alimentare.

Autor: Rossiana Vasiloi, reporter – stagiar