Chișinăul citește o carte

Vezi care sunt cărțile RECOMANDATE în cadrul Programului de Lectură „Chișinăul Citește”, ediția XIII

Corina Bezer

În anul 2016, Biblioteca Municipală propune spre lectura comunității chişinăuiene următoarele cărți:

 Arta refugii, autor Paul Goma (pentru adulţi)

Paul Goma

Paul Goma, scriitor postbelic, născut în Basarabia, actualmente locuiește la Paris, în opera sa Arta refugii reflectă drama unui copil basarabean refugiat dup cel de-al doilea război mondial și despre o copilărie zguduitoare și tristă.

Kinderland, autor Liliana Corobca (pentru adolescenţi)

Kinderland

Liliana Corobca este cunoscută pentru activitatea ei literară, fiind un autor prolific, unele dintre romane fiind cărți premiate și bestsellere. Romanul Kinderland  abordează o temă de actualitate pentru multe ţări din Europa de Est: copiii rămaşi singuri după plecarea părinţilor la muncă în Occident.

Când părinţii nu-s acasă, autor Miroslava Metleaeva (pentru copii)

Când părinții nu-s acasă

Miroslava Metleaeva este poetă, prozatoare, eseistă și traducătoare. Cartea Când părinţii nu-s acasă răspunde la o serie de întrebări ale copiilor despre organizarea și petrecerea timpului liber în lipsa tehnologiilor moderne.

La eveniment au fost prezenţi: dr. Mariana Harjevschi, scriitoarea Miroslava Metleaeva, criticii literari Aliona Grati, dr. hab. conf. univ.; Mircea V. Ciobanu, care au comunicat aspecte referitoare la cărţile incluse în program, au provocat la lectură, au răspuns la întrebările adresate de reprezentanții mass-media.

Chișinăul citește o carte

Inițiat în anul 2004, Programul de Lectură „Chișinăul Citește” a reușit să promoveze şi să încurajeze lectura ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă a chişinăuienilor, a orientat cititorul spre valorile literare şi artistice autohtone.