flaguri

Vezi ce țară își va deschide ambasada în Republica Moldova

Adelina Scripcari

Președintele Nicolae Timofti, l-a invitat pe data de 17 iunie 2016, pe ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger, la Chișinău, pentru a face o vizită de sfârșit de mandat. Acesta a declarat că una din cauzele care l-au motivat să facă acest pas, a fost faptul că Moldova reprezintă o țară importantă pentru politica externă a Austriei. 

Potrivit unui comunicat de presă, șeful statului a apreciat faptul că între cele doua state, există niște relații economice bune, accentuând faptul că în prezent, aproximativ 42 de firme cu capital austriac activează pe teritoriul Republicii Moldova.

La fel, în cadrul aceluiași comunicat, Gerhard Reiweger a declarat:

Şi la construcţia tronsonului de drum Chişinău – Soroca, a contribuit o firmă austriacă. Este drumul pe care circul des, deoarece duce spre casa părintească

Începând cu anul 2017, Austria va prelua preșidenția OSCE, diplomatul austriac declarând că Austria va fi înțelegătoare în privința situației din Republica Moldova, care la fel este un stat neutru.

Austria este una dintre cele mai bogate țări ale lumii, cu un PIB pe cap de locuitor de aproximativ 48.350 de dolari. La fel, capitala acesteia, Viena, a fost multă vreme un important centru de inovație muzicală.

 

Austria