Iulian Filip

Vezi cum a avut loc lansarea catalogului de publicații ale lui Iulian Filip

Nicoleta Furdui

Lansarea a avut loc miercuri,17 februarie, în incinta Bibliotecii Naționale „B. P. Hașdeu”. La eveniment au participat elevii mai multor școli de teatru, printre care și elevii Liceului Academiei de Științe, care au venit cu interpretarea inedită a unora dintre creațiile maestrului.

Alături de Iulian Filip au fost și alte personalități marcante ale literaturii românești, precum Ianoș Țurcanu, Ion Hadârcă, Vasile Romanciuc și Aurelian Silvestru. Totodată, cu un cuvânt de felicitare pentru Iulian Filip a venit și Diana Stratan, președintele Uniunii Europene a scriitorilor.

Veselia și voia bună au fost aduse de către ansamblul etno-folcloric „Țărăncuța”, care au venit cu un recital inedit de melodii.

Evenimentul a fost realizat și organizat de către Biblioteca Națională „B. P. Hașdeu” în colaborare cu Cenaclul literar-artistic „Miercurea pe la chindii” și a fost moderat de către Mariana Harjevschi, doctor în științe ale informării și comunicării și Lidia Kulkovschi, doctor conferențiar universitar.

La final, toți participanții au avut parte de câte o surpriză din partea lui Iulian Filip, care le-a  dăruit tuturor câte un exemplar a noului său volum de poezii „Portul din Poartă”.