Federica Mogherini

Vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, vizitează Republica Moldova

Corina Bezer

Federica Mogherini va avea întâlniri cu președintele Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu, și cu ministrul afacerilor externe și al integrării europene, Nicu Popescu.

Ea va susține, împreună cu prim-ministrul Sandu, o conferință de presă comună.

Vizita la Chișinău are loc la doar trei zile după cea de-a 5-a reuniune a Consiliului de Asociere UE-Moldova care a avut loc la Bruxelles și va oferi ocazia de a valorifica discuțiile pe care Înaltul Reprezentant/Vice-Președintele le-a avut cu prim-ministrul Sandu și cu alți reprezentanți guvernamentali.

Un element central al vizitei va fi agenda de reformă a guvernului, care, astfel cum a fost menționat în cadrul Consiliului de Asociere și în Raportul anual însoțitor, constituie angajamente importante asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-Moldova, în special în ceea ce privește standardele democratice și statul de drept.

Reforma justiției, combaterea corupției, investigarea fraudelor bancare, dezvoltarea economică și îmbunătățirea climatului de afaceri, precum și viitoarele alegeri locale din 20 octombrie vor fi, de asemenea, discutate.