De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Profesorii din Văsieni avertizează că vor demisiona in corpore dacă autoritățile nu vor redeschide clasa a X-a din liceu

Situație fără precedent în educație. Întregul colectiv de profesori de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din satul Văsieni, raionul Ialoveni averti…

Actualizat acum 7 ore

ss

Victorie pentru unioniști! Amenda de 22 500 de lei pentru întâmpinarea ajutoarelor românești, declarată ilegală

Corina Bezer

Potrivit hotărârii instanței, procesul-verbal privind aplicarea amenzii a fost declarat nul, întrucât nu există faptul contravenției, iar probele nu relevă încălcarea legislației privind respectarea regimului de carantină în contextul pandemiei COVID-19.

decizie instanta

Potrivit președintelui „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, acest dosar nu a fost decât o ofensă la adresa României, întrucât s-a încercat intimidarea și sancționarea oamenilor care au venit să mulțumească poporului român pentru solidaritatea demonstrată în condițiile crizei sanitare.

Victorie totală!

1. Nu există faptul contravenției

2. Procesul-verbal scris cu încălcări – este nul.

3. Declarațiile martorului – contradictorii, false.

Acest dosar reprezintă o ofensă în adresa României și o încercare de a submina curentul și mișcarea românească din Republica Moldova. S-a încercat intimidarea și sancționarea oamenilor care au venit să mulțumească și să aprecieze ajutorul României pentru Republica Moldova.

Regimul Dodon a încercat cu disperare să descurajeze orice fel de manifestare a solidarității românești. Din acest motiv nu a fost primit convoiul umanitar al României format din 20 de camioane cu ajutor în Piața Marii Adunări Naționale ci rușinos, sub pod la telecentru.

Pentru a confirma cele expuse anterior, pe 9 mai, la doar două zile după primirea ajutorului din România – în Piața Marii Adunări Naționale a fost permisă și chiar susținută o manifestație de nostalgie și elogiere a trecutului sovietic, socialist. Manifestație fără un caracter util concret, care nu salvează vieți și nici nu reprezintă o necesitate strigentă în plină pandemie, spre deosebire de ajutorul umanitar din România.

Chiar dacă am sesizat organele de drept în privința încălcării regimului de pandemie în timpul manifestației din 9 mai, cu clipuri video și probe pertinente – nimeni nu a fost tras la răspundere. Iar în cazul ajutorului Românesc s-a cusut cu ață albă orice prostie pentru a putea pedepsi.

Fiți curajoși! Vom învinge!”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele „UNIREA-ODIP”.

Amintim că la data de 7 mai, 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R. Moldova, însă nu în Piața Marii Adunări Naționale, ci sub podul din cartierul Telecentru, pe șoseaua Hîncești. Atunci, mai multe persoane, au întâmpinat ajutoarele atât la punctul de trecere a frontierei, cât și în cadrul ceremoniei de întâmpinare a convoiului. Cu drapele tricolore, oamenii au dorit astfel să-și manifeste recunoștința pentru sprijinul considerabil al statului român în lupta cu pandemia COVID-19. 

Îți place ce citești? Contribuie la dezvoltarea platformei cu o donație:

Donație unică
Cotizație lunară

Republica Moldova

Beneficiar: AO „UNIREA - Onoare, Demnitate și Patrie”

MDL: MD75VI022240300000083MDL

USD: MD16VI022240300000068USD

EUR: MD25VI022240300000063EUR

RON: MD60VI022240300000011RON

SWIFT: VICBMD2X416

România

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO05INGB0000999908458154 SWIFT: INGBROBU

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO41RNCB0685154653320001 SWIFT: RNCBROBU