dd

(VIDEO) ALTERCAȚII la protestul UNIREA – ODIP de la Ambasada Rusiei! Un provocator a fost lovit cu…Stalin în cap

Corina Bezer

Din înregistrările video se vede cum Alexandru Plămădeală s-a apropiat cu o mașină de protestatari și i-a luat la rost.

Argumentele lui Plămădeală au fost că toate rețelele inginerești din Chișinău au fost construite în perioada sovietică, iar Ambasada SUA ar fi protejat furturi din sistemul bancar. Plămădeală s-a arătat deranjat când cineva din protestatari i-a replicat „ce are una cu alta” și „lasă apucăturile anilor 90”. Atunci Plămădeală l-a luat la pumni pe Vintilă, iar acesta i-a tras cu pancarta în cap. 

ddd

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP” a declarat că va depune o plângere la poliție și va urmări cu atenție ca bărbatul să fie tras la răspundere pentru faptele sale. „A venit aici la eveniment și mai nu a dat cu mașina în manifestanți, a înjurat, a sărit la bătaie, iar omul s-a autoapărat. Sunt imagini video care arată că el din start a venit cu un comportament agresiv și fără să vorbească mult a sărit la bătaie la cei care protestează pașnic. Noi nu vedem niciun motiv pentru comportamentul lui ilegal, amoral și incult. Vom depune plângere și vom urmări ca această persoană să fie trasă la răspundere”, a declarat Vlad Bilețchi.

Prorusul agresiv care a lovit azi cu pumnul un membru al Asociației Unirea-ODIP în fața Ambasadei Rusiei din Chișinău, a fost reținut.

Imediat Poliția a intervenit la fața locului și a reținut bărbatul agresiv. Ulterior, acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Buiucani din mun. Chișinău, pentru audieri și stabilirea circumstanțelor.

În privința acestuia a fost pornită o cauza penală în baza art. 287 Cod Penal, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă  de la 27 500 la 52 500 de lei sau  închisoare de până la 3 ani