Boris Volosatîi

(VIDEO) Boris Volosatîi, candidatul AUR pentru diaspora: „Sunt cel care pot să propun lucruri concrete pentru realizarea Reunirii”

Corina Bezer

Într-o intervenție live pe facebook, directorul Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” a îndemnat oamenii să voteze schimbarea și a declarat că e de datoria sa să contribuie la înfăptuirea Unirii pentru generațiile ce urmează. 

„Eu votez schimbarea, eu votez un partid care este tânăr, pentru tineri și pentru schimbare. Eu votez AUR – Alianța pentru Unirea Românilor. Eu votez pentru ziua de mâine, pentru tineri, eu votez și vă chem să nu stați acasă. Sunt dintr-o generație care rămân dator celor care vin din urma noastră și trebuie să fac acest lucru până la capăt, adică să spun adevărul istoric și geografic”, a declarat Boris Volosatîi. 

Totodată, candidatul AUR pentru diaspora spune că a ales să facă parte din Alianța pentru Unirea Românilor, întrucât este o formațiune tânără, care își propune, prin fapte concrete, să unească românii din toate colțurile lumii. 

„Sunt cu AUR, pentru că AUR este pentru realizarea acestui adevăr istoric și geografic, pentru reunirea Țării. Mesajele și idealurile noastre coincid, nu pot fi în altă parte decât în AUR. 30 de ani ne-au tot promis și nu s-a făcut nimic. Eu îi chem pe toți voteze oamenii care știu să facă, care fac și nu fac promisiuni deșarte. Celor care militează pentru reîntregirea țării am următorul mesaj: să creadă, să vrea și să facă. Dacă o să fim împreună, dacă o să credem și dacă o să facem, o să realizăm această Reunire”, a punctat Boris Volosatîi. 

Potrivit lui Boris Volosatîi, diaspora este cea mai frumoasă parte a Țării noastre și și-a exprimat speranța că cei plecați peste hotarele României, vor lua o decizie istorică. 

„Astăzi, diaspora este cea mai frumoasă parte a țării noastre. Patru milioane de români în afara țării, trimiși de acasă pentru a putea să-și mențină existența. Ori acest lucru este absolut anormal, acest lucru este invers decât trebuie să fie. De aceea, eu sunt încrezător că diaspora va lua o decizie istorică, care ar putea să facă schimbarea, să aducă în Parlament un vot care va fi unul pentru toți românii. Mie îmi pare foarte rău că sunt în afara Țării. Și pe mine nu m-au întrebat atunci când m-au scos în afara Țării. Eu nu sunt nici dintr-o zonă istorică a României, eu nu sunt nici diaspora, eu sunt acasă, dar în afara țării. Iată acest lucru mă doare cel mai mult și eu știu durerea celor din afara țării”, a conchis candidatul AUR, Boris Volosatîi. 

Boris Volosatîi este profesor de istorie, deținător al gradului științific de doctor în științe. În 1990 a fost desemnat în funcția de director al Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, funcție pe care o ocupă până în prezent, fiind cel mai longeviv conducător al unei instituții de învățământ.

Candidatul la alegerile parlamentare s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin numeroase acțiuni patriotice, de promovare a valorilor naționale românești, iar sărbători precum 1 decembrie – Marea Unire, 27 martie – Unirea Basarabiei cu România, Ziua Tricolorului etc, sunt marcate mereu în cadrul renumitului liceu „Gheorghe Asachi”.