Bb

(VIDEO) Cimitirul Eroilor din capitală a fost vandalizat

Corina Bezer

Potrivit lui Bilețchi, infracțiunea ar fi avut loc weekendul trecut, atunci când acesta a fost plecat din țară pentru mai multe întâlniri cu diaspora. „Au fost distruse, tăiate și rupte bannerele de informare cu privire la amplasarea Cimitirului Eroilor, lanțurile au fost rupte, o mizerie de nedescris. Este peisajul sumbru în care se află acum Cimitirul Eroilor. Din imagini se vede clar că totul este făcut intenționat pentru a sabota și a denigra munca noastră de aproape un an de reparație a locului de veci. Regretăm că indiferența oamenilor dăunează unui scop nobil asumat de noi. Promitem că vom continua lucrările la acest șantier”, a declarat Vlad Bilețchi.

Ulterior, membrii ODIP au evacuat bannerele și alte elemente distruse, pentru a preveni alte încercări de vandalizare. 

Amintim că recent, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi a anunțat că lucrările de reparație a Cimitirului Eroilor au fost stopate. Totul din cauza plângerilor depuse la Procuratură și Primărie de actualul președinte al Comitetului pentru Salvarea Complexului Memorial Cimitirul Eroilor, Veaceslav Verlan. Potrivit lui Bilețchi, Veaceslav Verlan și-a asumat public, în octombrie 2018, să contribuie la renovarea locului de veci, ca într-un final să „ajute” la stoparea lucrărilor de reparație. 

Menționăm că lucrările de reparație a Cimitirului Eroilor din capitală au fost începute în luna octombrie 2018, de Asociația „UNIREA-ODIP”. Până acum au fost investiți peste 264 de mii de lei.