Cimișlia, video

(VIDEO) Cine este șoferul provocator, care i-a cerut lui Andrei Rotaru să vorbească în limba rusă?

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 20:23

Zilele acestea, pe rețelele de socializare a apărut un video cu câteva secvențe din dialogul inspectorului de patrulare Andrei Rotaru și șoferul din Vulcănești, oprit la Cimișlia pentru depășirea limitei de viteză, în care fața conducătorului auto nu mai este ascunsă.

Imaginile video cu fața șoferului au fost publicate pe Facebook, iar din dialogul avut de polițiști cu șoferul, se vede clar că acesta i-a provocat.

Șoferul din Vulcănești, este un tânăr în vârstă de 29 de ani, Maxim T, care i-a provocat pe agenții de patrulare, iar mașina are plăcuțele de înmatriculate de Bulgaria. Anterior același automobil a fost surpins de cel puțin două ori deplasându-se peste limita de viteză pe drumurile naționale,de exemplu:

  1. În anul 2010, când a fost prins la Vulcănești când se deplasa pe traseu cu un automobil fără plăcuțe de înmatriculare, pentru care s-a ales cu o amendă.
  2. În 2011 și două ori în 2012, a fost penalizat de două ori pentru lipsa poliției de aisgurare și o dată pentru parcarea în locuri intezise.
  3. În anul 2013 și 2014, a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere de două ori pe străzile Capitalei.
  4. În 2015, a mai fost amendat încă o dată pentru încălcarea regulilor de circulație pe străzile din orașul Vulcănești.

  5. Anul 2016 și 2017,  a fost cele mai multe încălcări ale RCR, una dintre care a fost și conducerea automobilului în stare de ebrietate.

  6. Ultima amendă pe care a primit-o pe 12 ianuarie 2019, când a fost surprins de un echipaj INP cum se deplasa cu viteză pe străzile orașului Cimișlia, atunci când s-a luat la harță cu agenții de patrulare.

Reamintim, că la începutul săptămânii a fost publicat pe portalul gagauzinfo.md o înregistrare video, în care un polițist de patrulare i-a zis unui șofer, care încălcase limita de viteză, că nimeni nu-l obligă să vorbească în limba rusă. După publicarea imaginilor video pe rețelele de socializare, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție în care a menționat că polițistul a acționat conform legii.