Claudiu Târziu

(VIDEO) Claudiu Târziu: „Nu suntem împotriva Uniunii Europene și nu suntem împotriva NATO”

Corina Bezer

„În AUR trebuie să se regăsească toate forțele sănătoase ale românității. Toți cei care sunt capabili să lupte pentru acest ideal, sunt chemați să fie alături de noi. Prin ceea ce am reușit noi să înfăptuim în România a fost un miracol, care poate fi repetat și aici. A fost un miracol datorat unei credințe puternice. Jumătate din națiunea română este în afara granițelor statului român. O mare parte dintre membrii noștri sunt în afara granițelor”, a declarat copreședintele AUR. 

Potrivit lui Claudiu Târziu, nu există o altă opțiune pentru România și Republica Moldova decât alianța cu vestul. 

„Nu ne vom dezice niciodată de aceste alianțe la care România este parte, ci vom căuta întotdeauna să îmbunătățim relațiile cu aliații noștri. Noi nu suntem împotriva Uniunii Europene, noi suntem pentru o Europă a națiunilor. Noi nu suntem împotriva NATO, pentru că NATO este singurul nostru scut major, iar noi, pentru a proteja acest scut, am făcut sacrificii importante. Însă vrem să fim tratați așa cum merităm. România poate deveni un stat mai mare prin reunificare, iar asta înseamnă beneficii pentru toți cetățenii lui”, a precizat Claudiu Târziu.  

În același timp, oficialul de la București a venit cu un mesaj emoționant. 

„De câte ori vin în Basarabia, sunt extrem de emoționat. Simt că Basarabia este partea noastră mai bună a românității. Simt că Basarabia este ceva ce ni s-a luat cu forța și care prin acest rapt, ne-a văduvit de o existență mai curată, mai înțeleaptă, mai plină de bucurie. Simt că în Basarabia sunt acasă cu toată ființa mea”, a precizat Claudiu Târziu.