Klaus Iohannis

(VIDEO) Cu flori, cu o hartă a României Mari și cu scandări unioniste. Cum a fost întâmpinat președintele României la Chișinău

Corina Bezer

Această vizită este de bun augur și un bun prilej pentru Republica Moldova, semnifică dezghețarea relațiilor dintre cele două state românești. Odată cu debarcarea regimul lui Dodon, sperăm că această vizită va constitui un punct nou de pornire în încălzirea și fructificarea relațiilor dintre Republica Moldova și România. Republica Moldova nu este diaspora. Republica Moldova este al doilea stat romanesc și sperăm că acest mesaj de astăzi pe care îl transmit acești oameni cu drapele tricolor va fi văzut și auzit la București, pentru că la Chișinău se simte românește, la Chișinău se vorbește românește și la Chișinău se vrea a trăi într-un stat unitar român”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

Totodată, acesta a menţionat că participanţii le eveniment au venit şi cu o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României şi întregului popor român prin intermediul căreia au ţinut să mulţumească pentru toate ajutoarele şi asistenţa acordate Republicii Moldova, cum ar fi reparaţia grădiniţelor şi şcolilor, reparaţia celor mai importante edificii de cultură şi istorie, salvarea vieţilor omeneşti prin intermediul programului SMURD.

De asemenea, Bileţchi a punctat că în scrisoare sunt stipulate şi câteva revendicări care să accelereze ritmul de apropiere a celor două maluri de Prut:

  • şedinţele comune de Guvern;
  • şedinţele comune de Parlament;
  • punctele de frontieră comună;
  • anularea interdicţiei aplicate lui George Simion;
  • unirea tuturor teritoriilor româneşti.

Menționăm că ultima vizită a președintelui român, Klaus Iohannis, în Republica Moldova a avut loc la începutul anului 2015, în timpul mandatului lui Nicolae Timofti.