Cum se circulă la această oră în toată țara?

(VIDEO) Cum se circulă la această oră pe drumurile naționale

Victoria Muntean

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI colectată din subdiviziunile teritoriale, dar și de la responsabili ai Administrației de Stat a Drumurilor a fost reluată circulația autovehiculelor de tonaj pe traseele R – 30 Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă – frontieră cu Ucraina, pe traseul R -34  Hâncești – Leova – Cahul  – Slobozia Mare, tronsonul Cahul – Giurgiulești, traseul R -35  Basarabeasca – Comrat tronsonul Cantemir –Comrat.

În ultimele ore, salvatorii și pompierii IGSU au  intervenit în 9 situații de deblocare a autoturismelor derapate de pe traseu. Intervenția pompierilor a fost necesară la Florești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Rezina, Căușeni, Cantemir și UTA Găgăuzia.

În primele ore ale dimineții de 25 ianuarie salvatorii au deblocat un microbuz din apropierea localității Cernița, raionul Florești, iar în prejma localității Țânțăreni, pompierii au reușit să tracteze un autocamion derapat cu o încărcătură marfară de 20 de tone.

Un alt microbuz a fost tractat de salvatori, după ce acesta a derapat din cauza poleiului și ghețușului, iar mai multe autoturisme ușoare au avut parte de ajutorul angajaților IGSU aflați pe traseele din țară.

Conform informației furnizorilor de energie electrică, în țară nu sunt atestate localități deconectate de la curent. În continuare pentru monitorizare și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale sunt antrenați peste 400 de salvatori și pompieri cu 133 unități de tehnică.

Oamenii sunt rugați să fie precauți atunci când pornesc la drum și să asculte mesajele autorităților. În situații de risc persoanele pot apela pentru ajutor la Serviciul 112.