Vasile Sinigur

(VIDEO) Dosar penal pentru că a stricat geamul de la ușa Guvernului în timpul unei acțiuni de protest

Corina Bezer

Prin acest gest, spune Sinigur, și-a manifestat nemulțumirea și disperarea, întrucât autoritățile au ignorat necesitățile veteranilor, a celor care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova. Mare i-a fost însă mirarea când a aflat că fapta sa, care ar trebui să fie calificată drept una contravențională, a fost atribuită Codului Penal. Astfel, Vasile Sinigur riscă acum până la șapte ani de închisoare. 

„Pe data de 27 mai, la mine acasă au venit trei mașini cu numere transnistrene și doi polițiști ai Republicii Moldova. Eu nu eram acasă. Ulterior, am primit o citație, în care sunt anunțat că am dosar penal. În privința acestui dosar, sunt sigur că cei care au depus plângere sunt Maria Olar și Constantin Covrig, ultimul fiind veteran de război. Totul pentru că am stricat acel geam de la Guvern, în semn de protest față de ignoranța autorităților față de cei care au apărat țara cu prețul propriilor vieți”, a relatat Vasile Sinigur. 

„Vasile Sinigur s-a manifestat, pe parcursul timpului, în diferite acțiuni de promovare a valorilor naționale. Unele – mai mult sau mai puțin controversate și atacate, în special, de mediul rus, de presa rusă afiliată lui Igor Dodon. Finalitatea acestor denigrări este un dosar penal, în care este vizat Vasile Sinigur și în cadrul căruia i se impută o infracțiune”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”. 

Vasile Sinigur spune că se declară nevinovat, iar dacă instanța va decide să îl condamne, acesta va contesta pedeapsa. 

Mai multe declarații ale lui Vasile Sinigur, puteți găsi în acest link.