gg

(VIDEO) Fără mască sau distanțare socială. În plină pandemie, militarii din Republica Moldova au defilat în Piața Roșie din Kremlin. Dodon a stat deoparte de Puti

Corina Bezer

Totuși, reprezentanții Ministerului Apărării dau asigurări că cei 75 de militari din Garda de Onoare care au plecat la Moscova sunt sănătoși și că au fost testați la virusul COVID-19 după fiecare antrenament pentru parada din Piața Roșie. 

gg

Nici la acest eveniment Dodon nu poartă mască. În același rând cu Putin sunt așezați și liderii altor state și veterani de război.Din poze se poate vedea că de poziții mai bune beneficiază președintele belarus Alexandr Lukașenko, cel kazah Kasîm-Jomart Tokaev precum și cel sârb Aleksandar Vucic.

hhInițial, la parada prilejuită de încheierea celui de-al Doilea Război Mondial se preconiza participarea mai multor lideri europeni. Aceștia și-au anulat însă prezența invocând motivul pandemiei de coronavirus.

Este una dintre cele mai costisitoare Parade Militare organizate vreodată în Rusia, mai ales că pregătirile înaintea zilei de 9 mai au necesitat şi ele anumite costuri. Ziua de 24 iunie nu a fost aleasă întâmplător. Exact în urmă cu 75 de ani, autorităţile sovietice de atunci au organizat prima Mare Paradă a Victoriei.