(VIDEO) Liceul „Gheorghe Asachi” din capitală a venit cu un mesaj inedit de mulțumire pentru ajutoarele umanitare ale României

(VIDEO) Liceul „Gheorghe Asachi” din capitală a venit cu un mesaj inedit de mulțumire pentru ajutoarele umanitare ale României

Corina Bezer

Cu un drapel imens de 15 metri lungime, directorul instituției, Boris Volosatâi, a declarat: „Și am venit să te salut, fratele meu de peste Prut. Aceste cuvinte astăzi sunt mai potrivite ca niciodată, pentru că s-a demonstrat că suntem un neam, un neam vom fi și că Prutul este doar formal un hotar. Mulțumesc, România”. 

„La 30 de ani de la primul Pod de Flori, România ne oferă încă o mână de ajutor. E un gest impresionant pentru românii de aici, din Basarabia, care poate sunt uitați de restul lumii. Noi le mulțumim românilor pentru unitate și solidaritate în aceste clipe dificile”, a declarat Radu Pîslari, un elev al Liceului. 

Amintim că cele 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns la Chişinău.  Lotul de ajutor oferit de România constă în 500.000 de măşti de protecţie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 de ochelari de protecţie, 200.000 de mănuşi, 2.800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă şi circa 80.000 de litri de alcool sanitar.