DDD

(VIDEO) Momentul în care agenții Bercut sunt chemați să dea afară din redacție o jurnalistă de la 10TV

Corina Bezer

Din imaginile video se vede cum în încăperea redacției au intrat doi agenți ai companiei de pază Bercut. Pe fundal se poate citi denumirea ziarului Timpul, în sediul căruia se află 10TV.

În imagini apare și proprietarul licenței 10TV Silviu Tănase. La întrebarea agentului Bercut, dacă Alina Panico este eliberată din funcție, ultimul răspunde că aceasta nici nu este angajată oficial. „Din punct de vedere legal ea nu are un contract de muncă, a fost o formă de înțelegere verbală de voluntariat”, a declarat Tănase.

În replică, Alina Panico a răspuns că nu a existat nicio înțelegere verbală, însă Tănase a ignorat afirmațiile ei.

În cele din urmă, reprezentanții Bercut au spus că nu pot scoate forțat din sediul redacției „o femeie”, deoarece aceasta nu s-a comportat agresiv.

După ce scandalul a fost mediatizat, proprietarul licenței 10TV Silviu Tănase a publicat un editorial în care a declarat că jurnaliștii care au părăsit postul nu-și puteau da demisia pentru că „nu au fost niciodată angajați la PP TIMPUL”. Potrivit lui Tănase, „TIMPUL suportă logistica necesară pentru existența 10TV, iar partenerii noștri din România aveau misiunea de a asigura postul cu oameni”. În editorialul său, Silviu Tănase nu se referă la cazul propriu-zis de cenzurare a jurnaliștilor și la faptul că ar fi chemat agenții de pază pentru a o da afară din sediu pe Alina Panico.